Atlant wil graag een goede werkgever zijn, waar iedereen met plezier werkt. Slagen we daarin? Ja, blijkt uit het personeelstevredenheidsonderzoek van 2012. Atlant scoorde hierin beduidend beter dan voorgaande jaren. Met een respons van 69 procent en een A-score, de hoogste categorie, behoort Atlant nu tot de beste werkgevers in de zorg. Een prachtig resultaat!

Extra geld voor kwaliteit

Tevreden medewerkers is mooi, maar om klaar te zijn voor de toekomst is er meer nodig. In 2012 kreeg Atlant extra geld voor kwaliteitsverbetering. Dat geld – de 'intensiveringsmiddelen' - mocht aan twee dingen besteed worden: extra handen aan het bed en scholing. Er kwam een plan met als belangrijkste doel: goed én voldoende personeel, nu en in de toekomst. Training en opleiding van medewerkers staan bovenaan.

Voorbeelden van training en opleiding van Atlantmedewerkers

Wat heeft Atlant op dit gebied gedaan in 2012?

 • Speeddaten met mensen die belangstelling hebben voor werken in de zorg. Teamleiders en P&O-medewerkers zagen tientallen belangstellenden op één dag voorbijkomen. Dit leverde Atlant ruim veertig nieuwe leerlingen op.
 • Medewerkers namen een kijkje in de keuken bij andere afdelingen. Verfrissend, goed voor de contacten én leerzaam, was de conclusie.
 • Werkbegeleiders (van medewerkers in opleiding) leerden de fijne kneepjes van het coachen in een praktische training.
 • Met interne audits bekijkt Atlant kritisch de kwaliteit van het werk. De twintig interne auditoren die dit onderzoek doen, kregen vorig jaar allemaal coaching van de opleidingsfunctionarissen. Dat leverde bruikbare nieuwe inzichten op.
 • En ook nog:
  80 medewerkers werden 'gecertificeerd beoordelaar';
  84 stagiaires liepen een of meer weken stage bij Atlant;
  30 stagiaires deden dit op de leerafdeling, Marken-Noord;
  30 medewerkers begonnen aan een volgende beroepsopleiding in de zorg;
  22 medewerkers haalden hun EVV-diploma (EVV betekent: eerst verantwoordelijke verzorgende; de EVV'er coördineert de zorg voor een cliënt en is contactpersoon).

Atlant & de personeelscijfers

Atlant heeft 1.129 medewerkers in dienst. Dat zijn 615 fte’s (fulltime arbeidsplaatsen). In 2012 kwamen er 210 nieuwe medewerkers bij. Er vertrokken 151 medewerkers. 81 vakantiewerkers zorgden voor tijdelijke versterking. Het ziekteverzuim daalde licht van 6,54 naar 6,29 procent.